Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Nieuws

Knutselen met kastanjes in de herfstvakantie

In oktober kan het flink stormen en regenen, maar met een beetje geluk ook nog lekker nazomeren. Wat de weergoden ook voor ons in petto hebben: ga er in de herfstvakantie met het hele gezin op uit.

Lees meer...
Laat je inspireren door onze kerstshow 2021!

De mooiste kerstshow van Midden-Nederland vindt je bij Tuincentrum Vechtweelde! Haal inspiratie uit ons brede assortiment kerstversiering, kerstverlichting, kunstkerstbomen en echte kerstbomen. Vanaf oktober halen we altijd alles uit de kast om een bijzondere en inspirerende kerstshow voor jou neer te zetten. Loop langs onze verschillende afdelingen en geniet van ons winterse kerstparadijs. Je vindt hier onder andere klassieke en moderne kerstversiering, lichtjes in verschillende kleuren, een kerstdorp van Luville met bijpassende kersthuisjes en poppetjes, echte kerstbomen en kunstkerstbomen en nog veel meer! Op onze kerstshow in Maarssen ontdek je de nieuwste trends op het gebied van kerstversiering, maar we zijn ook dol op een klassieke Kerst.

Lees meer...
Egels in de tuin

Tijdens het Egelweekend, die eind september in Nederland werd gehouden, werden er maar liefst 4500 van die koddige diertjes geteld.

Lees meer...
15 tuintips voor oktober

Het tuinseizoen loopt op zijn einde, maar er is in de herfst nog genoeg te doen in de tuin. Of het nu weer een tijd veel te droog is of het weer dagen achter elkaar plenst van de regen.

Lees meer...
Opfriscursus voorjaarsbollen planten

Ze zijn er weer! In ons tuincentrum vind je vanaf september weer een grote collectie voorjaarsbollen.

Lees meer...

Eerder gaven we je op deze site van ons tuincentrum al een korte, handige opfriscursus over het planten van voorjaarsbollen, zoals tulpen, narcissen, krokussen en blauwe druifjes.

Lees meer...
Bakken vol herfstkleur

Eerder tipten we op deze site van ons tuincentrum in al mooie laatbloeiers, bestaande uit vaste planten waarvan de meeste het best in de volle grond in de tuin geplant kunnen worden.

Lees meer...
Moestuinieren in september

In deze nazomermaand valt er genoeg te oogsten. Appels, peren, late pruimen, pompoenen en frambozen bijvoorbeeld. Laat wat rottend of aangevreten, afgevallen fruit liggen, want daar doe je vlinders en vogels een plezier mee.

Lees meer...
Plant nu laatbloeiers (en voorjaarsbollen!)

Zoals we al eerder op deze site van ons tuincentrum lieten weten: in de herfst kun je nog van alles planten. Zoals struiken en (kleine) bomen.

Lees meer...
Struiken en kleine bomen die de herfst kleuren

Veel mensen denken dat je na de zomer niets meer kunt planten, maar niets is minder waar. Het najaar is juist een goede tijd om struiken en bomen te planten.

Lees meer...