Nieuws

Vakantie met de kinderen in eigen tuin

Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, de bijen zoemen en de bloemen bloeien. Veel mensen blijven dit jaar thuis vanwege bekende redenen, maar het is helemaal geen ramp om vakantie in eigen land te vieren.

Lees meer...
Lavendel: tuinplant van dit moment

Wie houdt er nu niet van lavendel? Het heerlijk geurende kruid bezorgt je meteen een vakantiegevoel, want het doet denken aan zonnige mediterrane landen, zoals Frankrijk.

Lees meer...
Koele hondenaccessoires

Bij Tuincentrum Vechtweelde hebben we een speciale lijn aan verkoelende hondenaccessoires van Kowloon. Denk hierbij aan verkoelende matten, koel halsbanden en koel speeltjes die extra koud zijn en voor verkoeling zorgen. In ons tuincentrum in Maarssen vindt u een ruim assortiment aan verkoelende hondenaccessoires. Vraag ons personeel om advies of kies ze gewoon allemaal! 

Lees meer...
Steun de insecten!

Steun de insecten in de tuin met bij-vriendelijke planten en een insectenhotel! Wilde bijen en andere insecten in de tuin vinden het heerlijk om een warme, droge en beschutte plek te hebben. Een plek die ze bescherming en warmte biedt. Met een insectenhotel geeft u bijen, vlinders en andere insecten in de tuin een fijne verblijfplaats. Bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen hebben wij veel kant-en-klare insectenhotels waar insecten in de tuin helemaal blij van worden. Plaats een insectenhotel in de tuin en u staat versteld van het aangewakkerende insectenleven in de tuin. Kom langs en kies uit een van ozne vele insectenhotels in ons assortiment. 

Lees meer...
15 tuintips juli

Juli is doorgaans een warme, zonnige maand. Maak er een ontspannen vakantie in eigen tuin of op je balkon van. Vergeet niet je planten water te geven, steek de barbecue aan en af en toe je handen uit de mouwen voor een klusje in je tuin, op je balkon of (dak)terras.

Lees meer...
Celosia: Woonplant van de maand juli 2020

Het bonte gezelschap van de hanenkammen heeft een bijzondere plaats in het plantenassortiment. Met zijn kleuren en uitbundige bloemvormen is Celosia een opvallende verschijning met een welhaast sensuele uitstraling.

Lees meer...
5 tips voor het maken van een insectenhotel

Meer dan de helft van alle 358 bijensoorten is bedreigd en ook de vlinderstand laat al decennialang te wensen over. Wilde bijen en andere insecten vinden het heerlijk om een warme, droge en beschutte plek te hebben.

Lees meer...
Verkoeling voor mens en dier

Het is zomer en de laatste jaren lopen de temperaturen in onze contreien dan steeds hoger op. Oudere mensen, mensen die iets zwaarder wegen, maar ook tal van anderen kunnen hier niet zo goed tegen.

Lees meer...
11 Tuinklussen voor de langste dag

Op 21 juni is het niet alleen Vaderdag, maar ook officieel zomer! Op de langste dag van het jaar heb je vast wel tijd voor een paar tuinklussen, nadat je je vader hebt verwend met bijvoorbeeld een van de groene Vaderdagcadeaus die je eerder op deze site tegenkwam. Even lekker de handen uit de mouwen en dan ga je gegarandeerd een lange, fleurige zomer met een fijn vakantiegevoel in eigen tuin tegemoet.

Lees meer...
Salvia: tuinplant van het moment

De Salvia is een prachtige plant die in geen enkele (moes)tuin mag ontbreken. Naast het keukenkruid, de geurige en overheerlijke salie, zijn er ongelooflijk veel siersoorten die nu volop bloeien met lipbloemen in de meest prachtige kleuren.

Lees meer...