Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Grote kamerplanten

Op zoek naar grote kamerplanten die uw kamer direct meer sfeer geven? Bij Vechtweelde verkopen wij niet zomaar grote kamerplanten, maar wij bieden trendy, groene vrienden die uw woonkamer, slaapkamer, gang, keuken of eetkamer helemaal af maken. Een grote kamerplant vult snel en gemakkelijk een lege hoek in een kamer op en heeft een hoog siergehalte. Benieuwd naar welke grote kamerplanten wij allemaal voor u hebben? Kom langs in Maarssen en ontdek ons assortiment. 

Ficus

Eén van de bekendste grote kamerplant is de eeuwenoude ficus. Deze plant komt voor in veel soorten, met grote en kleine bladeren, met en zonder bladtekeningen, als boom met dunne stam of als boom met dikke stam. Ons aanbod aan ficus planten is zeer uitgebreid, daarom bestaat er altijd een geschikte ficus voor u! Kies bijvoorbeeld voor: 

Ficus lyrata dit is by far de meest gekochte ficussoort in ons tuincentrum. Wij snappen wel waarom! De prachtige diepgroene bladeren staan rechtop en zakken naarmate hij langer op zijn plek staat, naar beneden. De nerven aan de onderkant van het blad zijn goed te zien. Plaats deze ficusplant in bijvoorbeeld een mand van rotan of een grote pot van MICA. 

Ficus elastica deze rubberachtige plant kent veel soorten, waardoor u soms niet door heeft dat twee planten tot dezelfde soort horen. Van lichtgroene tot lichtroze bladtekeningen, alles is mogelijk met deze rubberboom! Kies de ficus die helemaal aan uw wensen voldoet. Naast een hoog siergehalte zorgt deze grote kamerplant ook voor een schonere lucht, de plant zuivert namelijk de lucht binnenshuis. Zet deze focus op een lichte plek en zorg ervoor dat u de grond licht vochtig houdt. 

Ficus benjamina ook wel treurvijg genoemd. Deze ficus houdt van een zeer lichte standplaats, uit de volle zon, kies bijvoorbeeld voor een raam op het noorden of de oostkant. De grote kamerplant is verkrijgbaar in verschillende groottes. De kleine blaadjes hebben diverse bladtekeningen, zoals licht groen of geel.

Ficus

Monstera

Monstera

De monstera is een imposante grote kamerplant die wij veel verkopen bij Vechtweelde. Monstera noemen wij ook wel de gatenplant. U kent allemaal de welbekende Monstera Deliciosa. Daarnaast verkopen wij ook de Monkey Leaf die uitgroeit tot een prachtige hangplant. Hoe gezonder de plant, hoe meer gaten er in het blad ontstaan. Heeft u een monstera thuis en ziet u uit de steel een nieuwe steel ontstaan? Dat is een goed teken. Monstera's groeien het hele jaar door nieuwe bladeren. Deze bladeren groeien uit de nieuwste stengels.

 • Een monstera houdt van een lichte standplaats, maar uit de felle zon.
 • Houd de grond van de monstera licht vochtig en uw grote kamerplant groeit elk jaar nog groter.
 • Geef de plant in het groeiseizoen elke maand plantenvoeding.

Kom langs bij Vechtweelde en koop uw monstera kamerplant.

Kentiapalm

Als u een grote kamerplant zoekt die niet alleen mega groot is, maar ook een tropisch tintje aan uw kamer geeft, kies dan voor de Kentiapalm. Deze populaire palm heeft lange stelen met waaierachtige bladeren. De puntige bladeren zijn heldergroen van kleun. De Latijnse naam van de Kentiapalm is Howea Forsteriana, deze palm groeit van oorsprong op een eiland ten oosten van Australië. De Kentia is een palm uit de familie Arecaceae of Palmea. Dit is een van de sterkere palmen. De Kentia is zeer gemakkelijk in onderhoud, hierdoor is deze geliefd op kantoren.

 • Geef de Kentia een lichte standplaats, in de halfschaduw.

 • Houd de grond van de plant licht vochtig. Geef eens per 5 dagen water in de zomer en in de winter eens per 10 dagen. 

 • Besproei de Kentiapalm met de plantenspuit, hier blijven de bladeren mooi helder van en zo neemt de kans op spint en ongedierte af.

 • We raden u aan om de Kentiapalm niet te verpotten, de palm heeft kleine wortels en groeit langzaam. 

 • Geef de palm van april tot september wekelijks palmenvoeding, verkrijgbaar in ons tuincentrum.

Kentiapalm

Strelitzia

Strelitzia

De Strelitzia is de laatse jaren erg populair. Deze grote kamerplant is een echte blikvanger in de kamer. Bij Vechtweelde verkopen we verschillende soorten Strelitzia: Nicolai en Reginae. De Strelitzia Nicolai staat bekend om zijn veer vormige bladeren. De Strelitzia Reginae heeft naast de hoge, lange, puntige bladeren ook nog eens een prachtige paradijsvogelbloem. Deze bloem lijkt op een oranje paradijsvogel met een grappige kuif. De plant vereist veel verzorging en een goede standplaats, verwaarloost u deze plant, dan valt hij ook niet meer te redden. Koop dus niet zomaar een strelitzia. 

 • De plant heeft veel water nodig, geef wekelijks ongeveer 1-2 liter water en wacht dan tot de grond weer bijna droog is.
 • In de zomermaanden geeft u de plant eens per twee weken wat plantenvoeding.
 • Deze plant verlangt een zeer zonnige standplaats, voor een raam. Direct zonlicht is geen probleem.
 • Verpot de plant om de twee jaar.

Een natuurlijk proces van de strelitzia is het scheuren en bruin kleuren van het blad. Grote en oudere strelitzia's scheuren en krijgen bruine randjes, dit is niet te voorkomen. U knipt de lelijke stukken weg en wacht rustig de nieuwe bladeren af.  

Koop grote kamerplanten in Maarssen

Bent u op zoek naar mooie, grote kamerplanten in Maarssen of in de buurt van Utrecht? Tuincentrum Vechtweelde biedt een verrassend aanbod aan grote kamerplanten. Heeft u geen groene vingers? Wij verkopen planten die weinig verzorging eisen. Raadpleef het plantetikent op de plant, hier staat veel informatie over standplaats, waterbehoefte en verzorging. Heeft u nog meer vragen? Vraag onze medewerkers om advies. Zij helpen u graag. U vindt onze openingstijden op de contactpagina.