Vandaag geopend van 12:00 t/m 17:00

Luchtzuiverende kamerplanten

Bent u benieuwd hoe u uw huis kunt opfrissen met luchtzuiverende kamerplanten? Tuincentrum Vechtweelde heeft diverse handige tips voor u. Waarschijnlijk wist u wel dat planten voor zuurstof in huis zorgen. Maar, wist u ook dat er planten zijn die de lucht kunnen zuiveren? In principe kunnen bijna alle kamerplanten de lucht zuiveren, maar er zijn er zeker een aantal die er met kop en schouders bovenuit steken! Deze planten komen dus zeker van pas in huis en/of op kantoor. Meer weten? Lees dan snel verder.

Hoe werkt een luchtzuiverende kamerplant?

Een luchtzuiverende kamerplant haalt simpelweg alle chemicaliën uit de lucht die slecht kunnen zijn voor uw gezondheid. Luchtzuiverende kamerplanten hebben daarnaast een positieve invloed op klachten, zoals hoofdpijn, duizeligheid en concentratie problemen. Luchtzuiverende kamerplanten verbeteren de luchtvochtigheid door CO2 om te zetten in zuurstof, en brengen ook waterdamp in de lucht. Het is dus zeer handig om een luchtzuiverende kamerplant in uw buurt te hebben.

Welke planten zijn luchtzuiverend?

Bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen hebben we diverse soorten luchtzuiverende kamerplanten. De luchtzuiverende kamerplanten hebben wij van onder andere het merk Air So Pure. Dit zijn de meest populaire luchtzuiverende kamerplanten van dit moment:

Klimop

Sansevieria

Calathea

  • Klimop: het onderzoek van NASA heeft ook aangetoond dat de Klimop een krachtige luchtzuiveraar is, handig voor thuis en op kantoor. Deze luchtzuiverende plant is ook met weinig water ambitieus en blijft groeien en klimmen. Daarbij laat de Klimop prachtige schilderachtige bladeren zien.
     
  • Sansevieria: De mooie Sansevieria wordt ook wel de vrouwentong genoemd. Het is een van de gemakkelijkste kamerplanten. De plant heeft wortelstokken, waaruit dikke opgaande zwaardvormige bladeren groeien met succulente eigenschappen. Door de strakke en opgaande vorm van deze luchtzuiverende kamerplant, is deze heel geschikt voor plantenarrangementen met een verticale lijnvoering. Zeker in combinatie met mooie hoge potten geeft dit een trendy resultaat, vooral in moderne interieurs. 
     
  • Calathea: de Calathea kenmerkt zich door de prachtige tekening van het blad en de rijke keuze in bladvormen, van rond en ovaal tot lancetvormig. Deze plant heeft niet alleen luchtzuiverende eigenschappen, maar leeft ook op een unieke manier met u mee dankzij een dag- en nachtritme.

Lepelplant

  • Lepelplant: de Lepelplant wordt ook wel Spathiphyllum genoemd. Deze naam is afgeleid van de Griekse woorden voor kolfschede en blad. De Lepelplant is een populaire luchtzuiverende kamerplant. De plant krijgt sinds een paar jaar extra aandacht door de NASA Clean Air Study. Deze had als doel schone lucht in ruimtestations te onderzoeken en de Lepelplant kwam naar voren als bovengemiddeld luchtzuiverend. Haalt u hem ook snel in huis? 

    Kom eens gezellig ons volledige aanbod kamerplanten bekijken in Maarssen!

Luchtzuiverende kamerplant kopen in Maarssen

De meeste bovenstaande planten zijn ook nog eens zeer makkelijk te verzorgen. Kies dus vooral de plant die u het mooist vindt! Heeft u meer vragen over luchtzuiverende kamerplanten? Kom dan gerust eens langs Tuincentrum Vechtweelde. Onze enthousiaste medewerkers helpen u maar al te graag! Neem ook eens een kijkje op onze kamerplanten pagina, waar u nog veel meer informatie kunt vinden over kamerplanten. Wij hopen u snel eens te zien in ons tuincentrum in Maarssen. Bekijk onze openingsuren op de contactpagina. Graag tot ziens bij Vechtweelde!