Steun de insecten!

Steun de insecten!

Steun de insecten in de tuin met bij-vriendelijke planten en een insectenhotel! Wilde bijen en andere insecten in de tuin vinden het heerlijk om een warme, droge en beschutte plek te hebben. Een plek die ze bescherming en warmte biedt. Met een insectenhotel geeft u bijen, vlinders en andere insecten in de tuin een fijne verblijfplaats. Bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen hebben wij veel kant-en-klare insectenhotels waar insecten in de tuin helemaal blij van worden. Plaats een insectenhotel in de tuin en u staat versteld van het aangewakkerende insectenleven in de tuin. Kom langs en kies uit een van ozne vele insectenhotels in ons assortiment. 

Waarom zijn insecten belangrijk?

In ons assortiment vindt u allerlei insectenhotels om de insecten in de tuin te steunen. Nu er tegenwoordig steeds minder groen in tuinen te vinden is en iedereen zijn tuinen voltegelt, hebben insecten het steeds lastiger in de steden. Waar insecten vroeger nog genoten van parken vol met vlinderlokeknde en bij-vriendelijke bloemen, worden nu nieuwbouwprojecten opgestart en verdwijnt er steeds meer groen in de stad. Insecten klinken wellicht vervelend of misschien zelfs vies. Maar insecten zijn een belangrijke schakel in de voedselketen. Insecten ruimen kadavers op, zijn zelf voedsel voor andere dieren en houden het ecosysteem in stand. Insecten bestuiven onze gewassen en zorgen ervoor dan bomen en planten groeien. Plant vlinderplanten en bij-vriendelijke planten in de tuin om vlinders en bijen een extra leefruimte te bieden. Hoe richt u de tuin vlindervriendelijk in? Lees snel verder. 

Hoe maak ik een vlindervriendelijke tuin?

Niet alle bloemen zijn geschikt voor vlinders. Doe van tevoren een kleine research naar welke planten geschikt zijn voor een vlindervriendelijke tuin. Bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen verkopen we onder andere inheemse planten waar vlinders dol op zijn. De kleuren paars, roze en geel zijn de favoriete kleuren van vlinders! Ga vooral voor de volgende bloemen in de tuin:

  • Paars: vlinderstruik, lavendel, ijzerhard, kruipend zenegroen
  • Roze: koninginnekruid, hemelsleutel, zonnehoed
  • Geel: paardenbloem, grote teunisbloem

Insectenhotel kopen

Naast de juiste bloemen en planten in de tuin, steunt u insecten in de tuin ook met een insectenhotel. Geniet van hun drukke bezigheden in de tuin. Bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen koopt u speciaal ontworpen insectenhotels voor vlinders, bijen, lieveheersbeestjes en nog veel meer. Elk huisje is geschikt voor verschillende soorten insecten of een combinatie van verschillende soorten insecten. Een insectenhotel staat niet alleen leuk, maar is ook een duurzame en diervriendelijke toevoeging voor alle insecten in de tuin. Koop verschillende soorten insectenhotels. Vindt u het moeilijk om een keuze te maken? Ons personeel helpt u graag verder! 

Insectenhotel kopen - Vechtweelde

Insectenhotel ophangen

Heeft u een insectenhotel gekocht in ons tuincentrum in Maarssen, nabij Utrecht? Dan is het tijd om het insectenhotel op te hangen. Wij geven u graag een paar tips om optimaal gebruik te maken van het insectenhotel. 

  1. Hang het insectenhotel op een zonnige, beschutte plek waar geen wind staat

  2. Hang het insectenhotel tussen ongeveer kniehoogte tot 2 meter hoogte op

  3. Kies een bloemrijke plek

  4. Richt de opening van het insectenhotel op het zuiden, zuidwesten of zuidoosten

  5. Verplaats het insectenhotel niet! Hiermee maakt u de insecten wakker of verstoort u hun cyclus

Insectenhotel kopen Maarssen

Kom langs bij Tuincentrum Vechtweelde voor al uw tuinartikelen. Steun de insecten in de tuin met behulp van vlinderlokkende en bij-vriendelijke planten en hang een insectenhotel op voor ultieme bescherming en huisvesting. Insecten zijn een belangrijke schakel in de voedselketen. Insecten bestuiven onze bloemen en dienen overigens als voedsel voor andere dieren als spinnen en kikkers. Tuincentrum Vechtweelde heeft prachtige vlinder- en bij-vriendelijke bloemen waarmee u kleur toevoegt aan uw tuin. Kies voor roze, paarse en gele bloemen, hier zijn vlinders dol op! Kom langs en kies uit ons ruime assortiment insectenhotels. Komt u er niet uit? Ons personeel helpt u graag verder. U vindt ons tuincentrum in Maarssen, dicht bij de Maarsseveenseplassen en nabij Utrecht. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak de tuin hitte- en droogtebestendig

Het klimaat verandert merkbaar. We krijgen in de zomer steeds vaker te maken met extreem hete en droge perioden, die er zelfs toe leiden dat de overheid oproept zuinig om te gaan met water, door onder andere de tuin niet te sproeien en de auto niet te wassen.

Lees meer...
Maak de vijver zomerproof

Een tuin kan niet zonder water. Planten hebben uiteraard (regen)water nodig om te overleven, te groeien en te bloeien. Maar met een vijver in de tuin draag je je steentje bij aan het tegengaan van wateroverlast wanneer er heftige hoosbuien zijn die de riolering niet aankan.

Lees meer...
Zelf kruiden en groenten zaaien

Hoe kweekt u zelf groenten en kruiden? Simpel: koop zaden bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen en kweek uw eigen groenten en kruiden. Het is nog steeds mogelijk om zelf heerlijke kruiden als basilicium, bieslook en tuinkers te planten. Ook groentes zoals postelein, ijsbergsla en radijs kunnen nog prima worden gezaaid. Onze zadenafdeling beschikt over honderden verschillende kruiden en groenten om zelf te zaaien. Maak van de tuin een groentetuin of moestuin en oogst de lekkerste en meest verse producten, zó uit eigen tuin. Ons tuincentrum is het hele jaar gevuld met zaden die u zelf plant. Benieuwd welke zaden u deze maand kunt zaaien?

Lees meer...
Cactus: Woonplant van de Maand augustus 2020

Was de cactus eerder trendy in strakke geometrische plastic potten, daarna deed ze mee met de natuurlijke uitstraling en nu wordt de stekelplant helemaal hip in folklore stijl.

Lees meer...