Vandaag geopend van 09:00 t/m 17:00

Steun de insecten!

Steun de insecten!

Steun de insecten in de tuin met bij-vriendelijke planten en een insectenhotel! Wilde bijen en andere insecten in de tuin vinden het heerlijk om een warme, droge en beschutte plek te hebben. Een plek die ze bescherming en warmte biedt. Met een insectenhotel geeft u bijen, vlinders en andere insecten in de tuin een fijne verblijfplaats. Bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen hebben wij veel kant-en-klare insectenhotels waar insecten in de tuin helemaal blij van worden. Plaats een insectenhotel in de tuin en u staat versteld van het aangewakkerende insectenleven in de tuin. Kom langs en kies uit een van ozne vele insectenhotels in ons assortiment. 

Waarom zijn insecten belangrijk?

In ons assortiment vindt u allerlei insectenhotels om de insecten in de tuin te steunen. Nu er tegenwoordig steeds minder groen in tuinen te vinden is en iedereen zijn tuinen voltegelt, hebben insecten het steeds lastiger in de steden. Waar insecten vroeger nog genoten van parken vol met vlinderlokeknde en bij-vriendelijke bloemen, worden nu nieuwbouwprojecten opgestart en verdwijnt er steeds meer groen in de stad. Insecten klinken wellicht vervelend of misschien zelfs vies. Maar insecten zijn een belangrijke schakel in de voedselketen. Insecten ruimen kadavers op, zijn zelf voedsel voor andere dieren en houden het ecosysteem in stand. Insecten bestuiven onze gewassen en zorgen ervoor dan bomen en planten groeien. Plant vlinderplanten en bij-vriendelijke planten in de tuin om vlinders en bijen een extra leefruimte te bieden. Hoe richt u de tuin vlindervriendelijk in? Lees snel verder. 

Hoe maak ik een vlindervriendelijke tuin?

Niet alle bloemen zijn geschikt voor vlinders. Doe van tevoren een kleine research naar welke planten geschikt zijn voor een vlindervriendelijke tuin. Bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen verkopen we onder andere inheemse planten waar vlinders dol op zijn. De kleuren paars, roze en geel zijn de favoriete kleuren van vlinders! Ga vooral voor de volgende bloemen in de tuin:

  • Paars: vlinderstruik, lavendel, ijzerhard, kruipend zenegroen
  • Roze: koninginnekruid, hemelsleutel, zonnehoed
  • Geel: paardenbloem, grote teunisbloem

Insectenhotel kopen

Naast de juiste bloemen en planten in de tuin, steunt u insecten in de tuin ook met een insectenhotel. Geniet van hun drukke bezigheden in de tuin. Bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen koopt u speciaal ontworpen insectenhotels voor vlinders, bijen, lieveheersbeestjes en nog veel meer. Elk huisje is geschikt voor verschillende soorten insecten of een combinatie van verschillende soorten insecten. Een insectenhotel staat niet alleen leuk, maar is ook een duurzame en diervriendelijke toevoeging voor alle insecten in de tuin. Koop verschillende soorten insectenhotels. Vindt u het moeilijk om een keuze te maken? Ons personeel helpt u graag verder! 

Insectenhotel kopen - Vechtweelde

Insectenhotel ophangen

Heeft u een insectenhotel gekocht in ons tuincentrum in Maarssen, nabij Utrecht? Dan is het tijd om het insectenhotel op te hangen. Wij geven u graag een paar tips om optimaal gebruik te maken van het insectenhotel. 

  1. Hang het insectenhotel op een zonnige, beschutte plek waar geen wind staat

  2. Hang het insectenhotel tussen ongeveer kniehoogte tot 2 meter hoogte op

  3. Kies een bloemrijke plek

  4. Richt de opening van het insectenhotel op het zuiden, zuidwesten of zuidoosten

  5. Verplaats het insectenhotel niet! Hiermee maakt u de insecten wakker of verstoort u hun cyclus

Insectenhotel kopen Maarssen

Kom langs bij Tuincentrum Vechtweelde voor al uw tuinartikelen. Steun de insecten in de tuin met behulp van vlinderlokkende en bij-vriendelijke planten en hang een insectenhotel op voor ultieme bescherming en huisvesting. Insecten zijn een belangrijke schakel in de voedselketen. Insecten bestuiven onze bloemen en dienen overigens als voedsel voor andere dieren als spinnen en kikkers. Tuincentrum Vechtweelde heeft prachtige vlinder- en bij-vriendelijke bloemen waarmee u kleur toevoegt aan uw tuin. Kies voor roze, paarse en gele bloemen, hier zijn vlinders dol op! Kom langs en kies uit ons ruime assortiment insectenhotels. Komt u er niet uit? Ons personeel helpt u graag verder. U vindt ons tuincentrum in Maarssen, dicht bij de Maarsseveenseplassen en nabij Utrecht. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Maarssen geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...