Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Kamerplantentip: Basella alba ‘Rosebud’

Kamerplantentip: Basella alba ‘Rosebud’

Heeft u deze opvallende kamerplant al eens eerder gezien? De Basella alba ‘Rosebud’ is een bloeiende kamerplant die ook wel Malabar spinazie wordt genoemd. Zijn de balderen van deze plant dan eetbaar? Jazeker! Laat deze kamerplant ook pronken in uw woonkamer. De roze en witte bloemen geven kleur aan uw interieur. De plant bloeit in de maanden juni, juli en augustus en groeit tussen de 30-50cm. Door de opgaande groeiwijze vormen wij de plant in een cirkel voor een extra leuke uitstraling. De wijnrode stengels in combinatie met de frisgroene bladeren met rode nerven staan exotisch.

Eetbaar Malabar spinazie

Naast de exotische look, heeft de Basella alba nog een functie. Van oorsprong komt deze plant uit Azië. Niet alleen in Azië, maar ook in Nederland gebruiken mensen deze plant ook in de keuken. De bladeren zijn namelijk erg sappig en bevatten mineralen en vitaminen. De Malabar spinaziebladeren zitten vol met provitamine A, vitamine C en vitamine B9. Halverwege de zomer zijn de bladeren goed voor consumptie en worden de bladeren vaak in salades gebruikt. Verwacht geen frisse smaak als gewone spinaziebladeren, deze bladeren hebben een aparte smaak, met tonen van citroen en peper. De bladeren lenen zich ook uitstekend voor roerbak, maar verhit de bladeren niet te lang, dan worden ze slijmerig. Gelukkig heeft de plant ook een hoge sierwaarde en doet de plant het ook erg goed als eyecatchy kamerplant!

Verzoring Basella alba ‘Rosebud’Basella alba 'Rosebud' - Vechtweelde

Bij Tuincentrum Vechtweelde koopt u de Basella alba ‘Rosebud’ in pot. Zet deze opvallende plant op een lichte standplaats, maar uit de zon. Deze kamerplant heeft een gemiddelde waterbehoefte. Geef de plant tijdens de groeiperiode matig water. Zorg ervoor dat de grond eerst licht opdroogt voordat u opnieuw water geeft. Deze klimplant hebben wij geleid in de vorm van een cirkel. In de zomer is de plant ook geschikt om op het terras te staan. De plant is niet winterhard, waardoor u de plant in de winter naar binnen haalt. 

Bloemen, bessen en bladeren Basella alba 'Rosebud'

De kleine roze en witte bloemen bloeien rijkelijk in de zomermaanden. De bloemetjes zijn eetbaar. Na de bloei vormen zich karmozijnrode bessen in het najaar. Deze bessen hebben een extra werking. Het sap van de bessen wordt in Azië als kleurstof gebruikt. De bladeren van de Malabar spinazieplant zijn klaar voor de oogst vanaf de zomer tot laat in het jaar. Verzorgt u de plant op de goede manier, dan heeft u er extra lang plezier van! Wilt u meer weten over de Basella alba 'Rosebud'? Kom langs bij Vechtweelde in Maarssen en vraag ons personeel alles over deze opvallende wijnstok. 

Koop Basella alba 'Rosebud' bij Vechtweelde

Bent u op zoek naar een schitterende kamerplant die u nog nooit eerder zag? Haal de Basella alba 'Rosebud' bij Vechtweelde en geniet van wijnrode stengels en frisgroene bladeren. Deze kamerplant houdt ervan om zomers op het terras te blinken, maar wil in de winter graag weer naar binnen waar het warm en droog is. Geeft u de Malabar spinazieplant een plekje in uw woonkamer, slaapkamer of terras? Kom langs en bekijk de prachtige boogvormige plant. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Ga woekeraars te lijf

Alles schiet razendsnel omhoog en vooral de rozen bloeien nu volop. Heerlijk! Helaas is er ook een aantal planten die de neiging hebben de hele tuin over te nemen.

Lees meer...
Anti-teken-tips

Groen is gezond. Dat is in coronatijd overduidelijk geworden. Vanwege alle beperkingen en sluitingen zijn we wat blij met een wandeling door het bos of park, of door lekker ontspannen te tuinieren in eigen tuin of op eigen balkon.

Lees meer...
Vaderdagcadeaus voor het betere buitenleven

Op zondag 20 juni is het Vaderdag. Sokken, stropdassen en aftershave heeft hij vast al genoeg. In deze ellendige coronatijden met nog volop beperkingen en weinig reismogelijkheden is een cadeau uit ons tuincentrum.

Lees meer...
11 tuintips juni

Juni is een van de mooiste tuinmaanden. De rozen bloeien weelderig, net als heel veel andere vaste planten en alles is nog heerlijk fris groen.

Lees meer...