Kamerplantentip: Basella alba ‘Rosebud’

Kamerplantentip: Basella alba ‘Rosebud’

Heeft u deze opvallende kamerplant al eens eerder gezien? De Basella alba ‘Rosebud’ is een bloeiende kamerplant die ook wel Malabar spinazie wordt genoemd. Zijn de balderen van deze plant dan eetbaar? Jazeker! Laat deze kamerplant ook pronken in uw woonkamer. De roze en witte bloemen geven kleur aan uw interieur. De plant bloeit in de maanden juni, juli en augustus en groeit tussen de 30-50cm. Door de opgaande groeiwijze vormen wij de plant in een cirkel voor een extra leuke uitstraling. De wijnrode stengels in combinatie met de frisgroene bladeren met rode nerven staan exotisch.

Eetbaar Malabar spinazie

Naast de exotische look, heeft de Basella alba nog een functie. Van oorsprong komt deze plant uit Azië. Niet alleen in Azië, maar ook in Nederland gebruiken mensen deze plant ook in de keuken. De bladeren zijn namelijk erg sappig en bevatten mineralen en vitaminen. De Malabar spinaziebladeren zitten vol met provitamine A, vitamine C en vitamine B9. Halverwege de zomer zijn de bladeren goed voor consumptie en worden de bladeren vaak in salades gebruikt. Verwacht geen frisse smaak als gewone spinaziebladeren, deze bladeren hebben een aparte smaak, met tonen van citroen en peper. De bladeren lenen zich ook uitstekend voor roerbak, maar verhit de bladeren niet te lang, dan worden ze slijmerig. Gelukkig heeft de plant ook een hoge sierwaarde en doet de plant het ook erg goed als eyecatchy kamerplant!

Verzoring Basella alba ‘Rosebud’Basella alba 'Rosebud' - Vechtweelde

Bij Tuincentrum Vechtweelde koopt u de Basella alba ‘Rosebud’ in pot. Zet deze opvallende plant op een lichte standplaats, maar uit de zon. Deze kamerplant heeft een gemiddelde waterbehoefte. Geef de plant tijdens de groeiperiode matig water. Zorg ervoor dat de grond eerst licht opdroogt voordat u opnieuw water geeft. Deze klimplant hebben wij geleid in de vorm van een cirkel. In de zomer is de plant ook geschikt om op het terras te staan. De plant is niet winterhard, waardoor u de plant in de winter naar binnen haalt. 

Bloemen, bessen en bladeren Basella alba 'Rosebud'

De kleine roze en witte bloemen bloeien rijkelijk in de zomermaanden. De bloemetjes zijn eetbaar. Na de bloei vormen zich karmozijnrode bessen in het najaar. Deze bessen hebben een extra werking. Het sap van de bessen wordt in Azië als kleurstof gebruikt. De bladeren van de Malabar spinazieplant zijn klaar voor de oogst vanaf de zomer tot laat in het jaar. Verzorgt u de plant op de goede manier, dan heeft u er extra lang plezier van! Wilt u meer weten over de Basella alba 'Rosebud'? Kom langs bij Vechtweelde in Maarssen en vraag ons personeel alles over deze opvallende wijnstok. 

Koop Basella alba 'Rosebud' bij Vechtweelde

Bent u op zoek naar een schitterende kamerplant die u nog nooit eerder zag? Haal de Basella alba 'Rosebud' bij Vechtweelde en geniet van wijnrode stengels en frisgroene bladeren. Deze kamerplant houdt ervan om zomers op het terras te blinken, maar wil in de winter graag weer naar binnen waar het warm en droog is. Geeft u de Malabar spinazieplant een plekje in uw woonkamer, slaapkamer of terras? Kom langs en bekijk de prachtige boogvormige plant. 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak de tuin hitte- en droogtebestendig

Het klimaat verandert merkbaar. We krijgen in de zomer steeds vaker te maken met extreem hete en droge perioden, die er zelfs toe leiden dat de overheid oproept zuinig om te gaan met water, door onder andere de tuin niet te sproeien en de auto niet te wassen.

Lees meer...
Maak de vijver zomerproof

Een tuin kan niet zonder water. Planten hebben uiteraard (regen)water nodig om te overleven, te groeien en te bloeien. Maar met een vijver in de tuin draag je je steentje bij aan het tegengaan van wateroverlast wanneer er heftige hoosbuien zijn die de riolering niet aankan.

Lees meer...
Zelf kruiden en groenten zaaien

Hoe kweekt u zelf groenten en kruiden? Simpel: koop zaden bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen en kweek uw eigen groenten en kruiden. Het is nog steeds mogelijk om zelf heerlijke kruiden als basilicium, bieslook en tuinkers te planten. Ook groentes zoals postelein, ijsbergsla en radijs kunnen nog prima worden gezaaid. Onze zadenafdeling beschikt over honderden verschillende kruiden en groenten om zelf te zaaien. Maak van de tuin een groentetuin of moestuin en oogst de lekkerste en meest verse producten, zó uit eigen tuin. Ons tuincentrum is het hele jaar gevuld met zaden die u zelf plant. Benieuwd welke zaden u deze maand kunt zaaien?

Lees meer...
Cactus: Woonplant van de Maand augustus 2020

Was de cactus eerder trendy in strakke geometrische plastic potten, daarna deed ze mee met de natuurlijke uitstraling en nu wordt de stekelplant helemaal hip in folklore stijl.

Lees meer...