Tuintip: kleurrijke zomerse tuinplanten

Tuintip: kleurrijke zomerse tuinplanten

Bij Tuincentrum Vechtweelde koopt u bloeiende, kleurrijke tuinplanten die uw zomerborder opfleuren. Van vaste planten tot éénjarige planten, oftewel perkplanten. Uw tuin staat er deze zomer sowieso vrolijk bij. Kom langs in ons tuincentrum in Maarssen ontdek bonte soorten die u nog nooit eerder zag. Wij lichten alvast twee toppers uit ons assortiment toe.

Tricyrtis ‘Pink Freckels’

De Tricyrtis ‘Pink Freckels’ is beter bekend als de Paddenlelie en heeft opvallende paarse bloemen. De bloemen hebben iets weg van een orchidee door de vorm en kleur. De Tricyrtis ‘Pink Freckels’ heeft, zoals de naam al zegt, paarse stippen die een prachtig patroon op de bladeren vormen. De fel paarse bloemen in combinatie met de frisgroene bladeren zijn een prachtig gezicht in elke tuin. Deze nog vrij onbekende plant bloeit extreem laat, waardoor deze plant uiterst geschikt is om nog een laatste dosis kleur aan de zomertuin toe te voegen. Wanneer alle andere planten in de tuin al zijn uitgebloeid, laat deze plant een uitbundige bloei met prachtige bloemen zien vanaf augustus tot oktober. 

Tricyris 'Pink Freckles' - Vechtweelde

Verzorging Tricyrtis ‘Pink Freckels’

De Paddenlelie groeit gemakkelijk op een humusrijke grond in de halfschaduw of schaduw. Een voedingsarme grond bereidt u voor door deze te mengen met compost. Fleur de minder zonnige plekken in de tuin op met de Paddenlelie. In het voor- en najaar verdraagt de plant prima wat zon. In hoog zomer heeft de plant liever een schaduwrijk plekje. Het sappige blad verdraagt de felle zon in de zomermaanden slecht. De plant groeit maximaal tot zo'n 80 cm hoogte en komt het beste tot zijn recht als u meerdere planten bij elkaar plant. Gebruik ongeveer negen planten per vierkante meter. Snoei de plant elk voorjaar helemaal terug zodat de plant in de lente weer uitloopt. 

Purperklokje 

Op zoek naar kleurrijke planten voor in de zomersiertuin? Dan is de Heuchera, oftewel het Purperklokje helemaal iets voor u. Het Purperklokje komt voor in honderden soorten gekleurd blad. Van donkerrood tot caramelbruin. Bij Tuincentrum Vechtweelde koopt u een prachtig bloeiende soort met felle rode bloemetjes. De combinatie van het felle rood met de lichtgroene bladeren zorgen voor een mooi contrast. Het Purperklokje is van oorsprong een weideplant en doet het goed op een zonnig plekje in de tuin. Zorg er tevens voor dat de grond goed doorlatend is. Het Purperklokje houdt namelijk niet van een te natte grond. Ondanks dat de plant van oorsprong een weideplant is, is deze plant ook uitermate geschikt voor in potten. 

Purperklokje - Vechtweelde

Purperklokje en andere bloeiende zomerplanten

Koop het Purperklokje en andere bloeiende zomerplanten bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen. Het is nog lang niet klaar met kleur in de tuin. Wij hebben vele soorten tuinplanten die uw tuin opfleuren, ook in de nazomer. Wat dacht u van de Zonnehoed, Leeuwenbek, Struikveronica of de Salvia? Deze zomerbloeiers voegen zelfs in de late zomermaanden nog kleur toe aan de tuin. Kom langs en bewonder de tuinplantenafdeling. Bent u naast een kleurrijke tuinplant ook op zoek naar een leuke bloempot? Kom langs bij Vechtweelde in Maarssen en kies een geschikt bloempot uit ons ruime assortiment. U vindt ons tuincentrum in Maarssen, nabij Utrecht. Plan uw route naar ons tuincentrum via de contactpagina.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak de tuin hitte- en droogtebestendig

Het klimaat verandert merkbaar. We krijgen in de zomer steeds vaker te maken met extreem hete en droge perioden, die er zelfs toe leiden dat de overheid oproept zuinig om te gaan met water, door onder andere de tuin niet te sproeien en de auto niet te wassen.

Lees meer...
Maak de vijver zomerproof

Een tuin kan niet zonder water. Planten hebben uiteraard (regen)water nodig om te overleven, te groeien en te bloeien. Maar met een vijver in de tuin draag je je steentje bij aan het tegengaan van wateroverlast wanneer er heftige hoosbuien zijn die de riolering niet aankan.

Lees meer...
Zelf kruiden en groenten zaaien

Hoe kweekt u zelf groenten en kruiden? Simpel: koop zaden bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen en kweek uw eigen groenten en kruiden. Het is nog steeds mogelijk om zelf heerlijke kruiden als basilicium, bieslook en tuinkers te planten. Ook groentes zoals postelein, ijsbergsla en radijs kunnen nog prima worden gezaaid. Onze zadenafdeling beschikt over honderden verschillende kruiden en groenten om zelf te zaaien. Maak van de tuin een groentetuin of moestuin en oogst de lekkerste en meest verse producten, zó uit eigen tuin. Ons tuincentrum is het hele jaar gevuld met zaden die u zelf plant. Benieuwd welke zaden u deze maand kunt zaaien?

Lees meer...
Cactus: Woonplant van de Maand augustus 2020

Was de cactus eerder trendy in strakke geometrische plastic potten, daarna deed ze mee met de natuurlijke uitstraling en nu wordt de stekelplant helemaal hip in folklore stijl.

Lees meer...