Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Caluna Vulgaris 'Beauty ladies Seastar'

Caluna Vulgaris 'Beauty ladies Seastar'

De Caluna Vulgaris 'Beauty ladies Seastar' is een bijzondere plant met een unieke uitstraling. Als je deze plant in de tuin plaatst, krijg je bijna het idee dat je je onderwater bevindt! Deze plant lijkt namelijk erg op de zeester en daar komt dan ook de naam vandaan. Ben je dus op zoek naar een nieuwe tuinplant die sfeer in de tuin brengt? Dan is de Caluna Vulgaris 'Beauty ladies Seastar' zeker wat voor jou! Kom nu langs bij ons tuincentrum in Maarssen om deze prachtige plant direct aan te schaffen. 

Caluna Vulgaris 'Beauty ladies Seastar' verzorging

Deze tuinplant is sterk en ziet er ook nog eens prachtig uit. De Caluna Vulgaris 'Beauty ladies Seastar is winterhard en ziektebestendig. Deze zomerheide zal begin september gaan bloeien en je tuin op een unieke manier sieren. Deze zomerheide bloeit langer dan een reguliere zomerheide en is in verschillende kleurencombinaties te koop, maar hoe verzorg je deze plant nu eigenlijk? Of je nou verliefd bent geworden op de 'Beauty ladies Seastar' of als je deze al een tijdje in de tuin hebt staan: tips over de verzorging hiervan zijn altijd welkom. Zeker voor degene onder ons zonder groene vingers! Onze groenexperts hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  • Het liefst staat de Caluna Vulgaris 'Beauty ladies Seastar' op een lichte (half) zonnige plek in de tuin
  • Deze zomerheide kan in pot geplant worden of als lage, kleurrijke border
  • Na de bloei moet deze heide worden gesnoeid tot een bolletje, maar snoei niet op het kale hout
  • De 'Beauty ladies Seastar' staat het liefst in een zure bodem en heeft vrijwel geen bemesting nodig
  • Geef genoeg water tijdens de bloeiperiode om uitdroging te voorkomen

tuinplant-kopen-vechtweelde

Caluna Vulgaris 'Beauty ladies Seastar' kopen bij Tuincentrum Vechtweelde

De Caluna Vulgaris 'Beauty ladies Seastar' koop je natuurlijk bij Tuincentrum Vechtweelde. In ons tuincentrum kun je ook terecht voor ontzettend veel andere tuinplanten die jouw tuin sfeer en kleur zullen geven. Een tuin zonder planten kan namelijk nogal saai zijn! Koop de 'Beauty ladies Seastar' nu bij ons tuincentrum en geniet van de lange bloeiperiode tot in november. Koop een bijpassende pot of plaats de plant direct in de grond: het kan beide! 

Advies over de Caluna Vulgaris 'Beauty ladies Seastar' door onze experts op tuingebied

Wil je meer advies over het verzorgen en/of planten van deze zomerheide? Of wil je weten of deze plant het goed zal doen in jouw tuin? Kom dan langs en vraag het aan onze experts! Zij staan je graag te woord en kunnen ook alternatieven voor deze plant aanraden. Ook kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Hopelijk tot ziens in ons tuincentrum in Maarssen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Kickstart voor je tuin: composteren en mulchen

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Maarssen geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...
Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...