Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Bakken vol herfstkleur

Bakken vol herfstkleur

De bomen worden kaal, veel planten worden bruin en het coronavirus waart nog steeds rond. Je zou er een herfstdip van krijgen. Gelukkig kun je in ons tuincentrum in Maarssen genoeg mooie bakken, potten, planten, siergrassen, struikjes en bollen vinden waar je deze donkere dagen van opvrolijkt. Fleur je terras, balkon en voordeur of oprit op met potten en bakken vol wintergroen en herfstbloeiers. Zolang het niet vriest kun je er ook nog voorjaarsbollen onderin doen. Dan heb je gegarandeerd maandenlang plezier van je goed gevulde terras- en balkonbakken.

Top 5 herfstbloeiers voor in potten en bakken

  1. Kleine asters
  2. Chrysanten
  3. Heide
  4. Herfstcyclamen
  5. Viooltjes      

Top 3 bessenstruikjes voor terras en balkon

  1. Bergthee (Gaultheria)
  2. Parelbes (Pernettya)
  3. Skimmia

Top 7 planten met decoratief winter‘groen’ blad

  1. Klimop, verkrijgbaar in vele soorten, met groot of klein blad, egaal groen of bont
  2. Druifheide (Leucothoe) heeft glanzend dieprood-groen blad dat in de herfst steeds roder kleurt
  3. Dwergconiferen zijn er met naalden in verschillende tinten, met verschillende groeivormen, ook op stam
  4. Siergrassen, zoals blauw schapengras, zwart Japans slangengras, bronskleurige zegge (Carex) en vedergras (Stipa tenuissima)
  5. Hemelse bamboe (Nandina domestica) heeft mooi gekleurde herfstbladeren die de struik ook in de winter sieren, plus rode (giftige!) bessen
  6. Zilverstruikje (Calocephalus brownii) heeft grillige, zilvergrijze takjes die in het donker bijna oplichten
  7. Helichrysum petiolare heeft zacht, grijs blad aan lange ranken die je mooi over de rand van een hoge pot of bak kunt laten groeien

Meer herfstsfeer

Maak je balkon of terras extra gezellig met een verzameling sierkalebassen, sierkolen en robuuste kaarsen in lantaarns of windlichten op tafel, sfeervolle buitenverlichting, een tuinposter en/of een mooie vogelvoederschaal of -silo. Allemaal ook leuk als cadeau voor de komende feestdagen!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...