Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Kamerplanten voor in de schaduw

Heeft u niet veel zonlicht in huis maar wilt u wel genieten van stralende kamerplanten? Bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen hebben we een groot aanbod aan kamerplanten voor in de schaduw. Niet alle kamerplanten hebben de hele dag direct zonlicht nodig. Er bestaan ook kamerplanten die met weinig licht genoegen nemen. Kom langs en bekijk ons assortiment grote en kleine kamerplanten voor in de schaduw. Bent u op zoek naar een kamerplant met fraai loof of wilt u juist een groene kamerplant die uw saaie hoek in de kamer opvult? Wij laten u zien welke kamerplanten geschikt zijn voor in de schaduw.

Kamerplanten voor in de schaduw

Bij Tuincentrum Vechtweelde koopt u al jaren kamerplanten van de hoogste kwaliteit. Onze kamerplanten zijn met liefde en zorg gekweekt en geven u jarenlang plezier. Heeft u een hoek in de kamer waar maar weinig licht komt en wilt u deze hoek opleuken met een mooie kamerplant? Tuincentrum Vechtweelde heeft een prachtig aanbod aan kamerplanten voor in de schaduw. Deze kamerplanten houden het prima vol op een donkere plek in uw huis:

  • Calathea
  • Dracaena
  • Graslelie
  • Philodendron
  • Bromelia
  • Lepelplant
  • Sansevieria
  • Aglaonema

Kamerplant schaduw - Vechtweelde

Verzorging kamerplant schaduw

Een kamerplant die goed tegen een plekje in de schaduw kan heeft naast water en de juiste voeding, toch echt af en toe een beetje (indirect) zonlicht nodig om te overleven. Zet uw kelder, zolder of badkamer zonder ramen dus nu niet meteen vol met groene kamerplanten, want dan treft u ze binnenkort een stuk minder groen aan. Kamerplanten in de schaduw groeien goed zonder direct zonlicht. Voor de meeste kamerplanten geldt:

  • Geef een keer per week water
  • Geef een keer per maand plantenvoeding
  • Verpot de plant om het jaar naar een pot die minstens 20% groter is dan de oude pot

Kamerplant schaduw kopen

Bij Tuincentrum Vechtweelde hebben we een verrassend assortiment aan kamerplanten voor in de schaduw. Heeft u een modern interieur? Dan passen de volgende planten zeer goed in uw woonstijl: lepelplant, sansevieria, calathea. Heeft u een landelijk interieur met veel natuurlijke tinten? Kies dan voor de philondendron, graslelie of de aglaonema. Houdt u wel van kleur in huis? Neem dan onze vrolijke bromelia mee naar huis. Deze bloeiende kamerplant heeft gekleurde schutbladeren die lijken op een bloem. U koopt deze kamerplant in de kleuren rood, roze en geel.

Kamerplant schaduw in pot

Bent u op zoek naar de perfecte plant-pot combinatie? Een kamerplant trekt namelijk pas écht de aandacht in huis als u deze in een prachtige pot zet. Wij hebben aardewerken, kunststof en zinken potten voor de mooiste kamerplanten. Bij ons koopt u onder andere binnenpotten van de topmerken Elho en MICA. Deze duurzame bloempotten zijn gemaakt van gerecycled plastic en hebben een stuk minder invloed op de wereld. Naast binnenpotten hebben we een uitgebreid bloembakkenassortiment. Op deze afdeling vindt u bloembakken voor alle soorten binnenplanten. Wilt u tips of hulp bij het potten van nieuwe planten? Vraag onze medewerkers om advies, zij lopen altijd wel ergens in de buurt rond.

Kamerplanten schaduw in pot - Vechtweelde

Koop kamerplanten voor in de schaduw in Maarssen

In Maarssen, in de buurt van Breukelen en Utrecht, vindt u Tuincentrum Vechtweelde. Dit veelzijdige tuincentrum is gespecialiseerd in tuinplanten, kamerplanten en ander groen. Wij hebben veel kennis van kamerplanten en helpen de klant tot hij tevreden is! Bent u op zoek naar inspirerende thema’s en wilt u ideeën opdoen voor thuis? Kom dan gerust eens langs bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen en bekijk ons assortiment kamerplanten. Naast kamerplanten voor in de schaduw verkopen wij ook groene kamerplanten, cactussen en vetplanten en kamerplanten voor in de zon. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina. Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Koningsdag! 'Oranje boven' in huis en tuin!

Koningsdag komt eraan en Nederland kleurt langzaam aan weer helemaal oranje! Zelf als je niet koningsgezind bent is het een fijne, opbeurende kleur, zowel binnen als buiten. Ons tuincentrum in Maarssen geeft (combinatie)tips voor de mooiste oranje snijbloemen, kamer-, tuin- en balkonplanten.

Lees meer...
Onkruid? Weg ermee!

Alles staat weer in bloei, inclusief het onkruid. Wij geven tips voor het herkennen en verwijderen van onkruid.

Lees meer...
Maak van je tuin een vlinderparadijs

Zou je ook graag meer kleurrijke vlinders zien rondfladderen in je tuin of op je balkon of (dak)terras? Ons tuincentrum helpt jou én deze mooie insecten graag met vlindervriendelijke tuintips en de beste planten die je kunt inzetten als vlindermagneet.

Lees meer...
Moestuinieren in april

Houd je van lekker en gezond eten? En van tuinieren? Dan ga je nu natuurlijk aan de slag met het zaaien en opkweken van je eigen groenten en kruiden. Ons tuincentrum geeft je vruchtbare tips!

Lees meer...