Populaire perkplanten

Populaire perkplanten, ook wel eenjarige planten genoemd, zijn echte sfeermakers voor de tuin. Perkplanten zijn de perfecte oplossing als je geen tijd hebt om zelf planten te kweken. Ze geven gelijk kleur aan de tuin voor het voorjaar en de zomer. Het kopen van perkplanten zal zorgen voor veel tuinplezier.

Top 5 populaire perkplanten

De top 5 populaire perkplanten is samengesteld om te zorgen voor een kleurrijke tuin na de winterse tijden. Deze lijst is een opsomming van de meest bekende en populaire perkplanten.

  • Fuchsia is de eerste in de top 5 zijn deze felgekleurde bloemen. Deze plant groeit het beste in de halfschaduw. Wanneer deze in indirect zonlicht en in kleigrond wordt geplaatst zal deze perkplant het beste tot haar recht komen.
  • (Hang)geranium is de nummer twee. De plant is een van de eerste die in bloei zal staan, al vanaf maart. Deze perkplant doet het het beste in de halfzon of zon. Deze plant kan in volle grond of in potten geplant worden.
  • Lobelia is de derde van onze selectie. Om niet alleen kleur maar ook vlinders je tuin te laten opfleuren is deze perkplant ideaal, het is namelijk een waardplant. Deze plant is ook leuk te plaatsen als hangplant.
  • Luciferplant is onze nummer vier. Deze plant komt aan deze gekke naam vanwege haar uiterlijk. Haar bloemetjes doet veel mensen denken aan lucifers. Deze plant zal het het beste doen in voldoende licht maar niet direct zonlicht. Toepasselijk aan de naam houdt deze plant niet van teveel water.
  • Bacopa, of ook wel tapijtbloem genoemd, is de laatste maar niet de minste uit onze favorieten. Het subtiele uiterlijk van de bloempjes geeft een fijne toevoeging aan uw tuin, balkon of terras. Deze plantjes zijn ook erg leuk in hangpotten. Deze plant heeft behoefte aan voldoende zonlicht en water en kan dan ongeveer bloeien van mei tot oktober.

Fuchsia Populaire perkplanten tuincentrum VechtweeldeLuciferplant Populaire perkplanten tuincentrum VechtweeldeGeranium Populaire perkplanten tuincentrum VechtweeldeBacopa Populaire perkplanten tuincentrum Vechtweelde

Goude tip voor perkplanten

Gebruik onderschalen voor de bloembakken of potten. Dat scheelt heel veel in het gieten. Het overtollige water van je gietbeurt wordt in de onderschotel opgevangen en met dit bodempje aan reservewater kan de bloembak veel minder snel uitdrogen!

Perkplanten kopen

Ons tuincentrum in Maarssen staat momenteel vol met perkplanten in alle kleuren, maten en geuren. Het is een ware bloemenzee als je door het tuincentrum loopt. Kom langs en haal de lente in huis! Wij helpen je graag met het uitzoeken van je nieuwste aanwinst voor in je tuin.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Moestuinieren in januari

Liefhebbers van zelfgekweekte groenten en kruiden kunnen het hele jaar wel ergens mee aan de slag, zowel binnen als buiten.

Lees meer...
De 5 Glazen Tulp-winnaars van 2020

Royal FloraHolland, de coöperatie van kwekers die met vier veilinglocaties, waaronder de veiling in Aalsmeer, ‘de internationale marktplaats voor bloemen en planten’ vormt, bekroont de winnaars van de meest geslaagde marktintroducties met een Glazen Tulp.

Lees meer...
Top 7 trendy kamerplanten voor 2020

Groen in huis is hipper dan hip! Welke kamerplanten zijn dit jaar helemaal 'je van het'?

Lees meer...
Nationale Tulpendag 2020

Kerstmis is nog maar net achter de rug, maar we kunnen ons hart nu al ophalen aan bloeiende voorjaarsbollen in alle soorten, maten, kleuren en geuren.

Lees meer...