Populaire perkplanten

Populaire perkplanten, ook wel eenjarige planten genoemd, zijn echte sfeermakers voor de tuin. Perkplanten zijn de perfecte oplossing als je geen tijd hebt om zelf planten te kweken. Ze geven gelijk kleur aan de tuin voor het voorjaar en de zomer. Het kopen van perkplanten zal zorgen voor veel tuinplezier.

Top 5 populaire perkplanten

De top 5 populaire perkplanten is samengesteld om te zorgen voor een kleurrijke tuin na de winterse tijden. Deze lijst is een opsomming van de meest bekende en populaire perkplanten.

  • Fuchsia is de eerste in de top 5 zijn deze felgekleurde bloemen. Deze plant groeit het beste in de halfschaduw. Wanneer deze in indirect zonlicht en in kleigrond wordt geplaatst zal deze perkplant het beste tot haar recht komen.
  • (Hang)geranium is de nummer twee. De plant is een van de eerste die in bloei zal staan, al vanaf maart. Deze perkplant doet het het beste in de halfzon of zon. Deze plant kan in volle grond of in potten geplant worden.
  • Lobelia is de derde van onze selectie. Om niet alleen kleur maar ook vlinders je tuin te laten opfleuren is deze perkplant ideaal, het is namelijk een waardplant. Deze plant is ook leuk te plaatsen als hangplant.
  • Luciferplant is onze nummer vier. Deze plant komt aan deze gekke naam vanwege haar uiterlijk. Haar bloemetjes doet veel mensen denken aan lucifers. Deze plant zal het het beste doen in voldoende licht maar niet direct zonlicht. Toepasselijk aan de naam houdt deze plant niet van teveel water.
  • Bacopa, of ook wel tapijtbloem genoemd, is de laatste maar niet de minste uit onze favorieten. Het subtiele uiterlijk van de bloempjes geeft een fijne toevoeging aan uw tuin, balkon of terras. Deze plantjes zijn ook erg leuk in hangpotten. Deze plant heeft behoefte aan voldoende zonlicht en water en kan dan ongeveer bloeien van mei tot oktober.

Fuchsia Populaire perkplanten tuincentrum VechtweeldeLuciferplant Populaire perkplanten tuincentrum VechtweeldeGeranium Populaire perkplanten tuincentrum VechtweeldeBacopa Populaire perkplanten tuincentrum Vechtweelde

Goude tip voor perkplanten

Gebruik onderschalen voor de bloembakken of potten. Dat scheelt heel veel in het gieten. Het overtollige water van je gietbeurt wordt in de onderschotel opgevangen en met dit bodempje aan reservewater kan de bloembak veel minder snel uitdrogen!

Perkplanten kopen

Ons tuincentrum in Maarssen staat momenteel vol met perkplanten in alle kleuren, maten en geuren. Het is een ware bloemenzee als je door het tuincentrum loopt. Kom langs en haal de lente in huis! Wij helpen je graag met het uitzoeken van je nieuwste aanwinst voor in je tuin.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak de tuin hitte- en droogtebestendig

Het klimaat verandert merkbaar. We krijgen in de zomer steeds vaker te maken met extreem hete en droge perioden, die er zelfs toe leiden dat de overheid oproept zuinig om te gaan met water, door onder andere de tuin niet te sproeien en de auto niet te wassen.

Lees meer...
Maak de vijver zomerproof

Een tuin kan niet zonder water. Planten hebben uiteraard (regen)water nodig om te overleven, te groeien en te bloeien. Maar met een vijver in de tuin draag je je steentje bij aan het tegengaan van wateroverlast wanneer er heftige hoosbuien zijn die de riolering niet aankan.

Lees meer...
Zelf kruiden en groenten zaaien

Hoe kweekt u zelf groenten en kruiden? Simpel: koop zaden bij Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen en kweek uw eigen groenten en kruiden. Het is nog steeds mogelijk om zelf heerlijke kruiden als basilicium, bieslook en tuinkers te planten. Ook groentes zoals postelein, ijsbergsla en radijs kunnen nog prima worden gezaaid. Onze zadenafdeling beschikt over honderden verschillende kruiden en groenten om zelf te zaaien. Maak van de tuin een groentetuin of moestuin en oogst de lekkerste en meest verse producten, zó uit eigen tuin. Ons tuincentrum is het hele jaar gevuld met zaden die u zelf plant. Benieuwd welke zaden u deze maand kunt zaaien?

Lees meer...
Cactus: Woonplant van de Maand augustus 2020

Was de cactus eerder trendy in strakke geometrische plastic potten, daarna deed ze mee met de natuurlijke uitstraling en nu wordt de stekelplant helemaal hip in folklore stijl.

Lees meer...