Kleurrijke tuinplanten voor in de winter

Het is weer nat, koud en guur buiten. De winter maakt zijn intrede, dat betekent dat de tuinen over het algemeen een stuk minder kleurrijk zijn. Althans, dat hoeft niet het geval te zijn. Wist u dat er ook tuinplanten zijn die juist tijdens de koude wintermaanden prachtige kleuren geven en bloeien ondanks de vorst? Wij hebben een top-3 winterbloeiers voor u klaargezet.

Top-3 Winterbloeiers bij Tuincentrum Vechtweelde

  • 1. Winterheide

Winterheide - Vechtweelde

De bloemetjes van de winterheide zijn een echte eyecatcher als het om kleur in uw wintertuin gaat. De bloemen van de winterheide zijn er in verschillende paarstinten, roze kleuren en komen ook voor in het wit. U kunt deze winterbloeier in zowel een pot als in de volle grond planten. De plant wordt ongeveer 30cm hoog en houdt van een winterzonnige plek. Haal nu uw winterheide bij Tuincentrum Vechtweelde en breng kleur in uw tuin of balkon!

  • 2. Helleborus

Helleborus - Vechtweelde

De Helleborus is ook wel bekend onder de naam 'kerstroosje.' Dit omdat de beeldige bloemen rondom kerst uitkomen. Dit ijzersterke plantje overwintert gemakkelijk tijdens vrieskou doordat de Helleborus het vocht tijdelijk uit de bloemen haalt en dan weer terugstraalt tijdens het dooien. Zo behoudt de kerstroos de hele winter zijn prachtige kleuren. Wilt u ook prachtige kerstkleuren in uw tuin? Koop de Helleborus bij Tuincentrum Vechtweelde.

  • 3. Winterviooltjes

Winterviooltjes - Vechtweelde

Ook tijdens de winter kunt u genieten van de oneindig mooie winterkleuren van viooltjes. Als het buiten vriest laten ze wellicht even hun kopje hangen, maar geen paniek. Als het zonnetje weer doorbreekt, laten de winterviooltjes hun vrolijke, kleurrijke kopjes weer geweldig stralen. Plant de winterviooltjes gezellig bij elkaar in een bak of plant ze in de volle grond. Er zijn veel soorten kleuren winterviooltjes, van gezellig geel, tot prachtig paars en maagdelijk wit. Kom langs in ons tuincentrum in Maarssen en kies zelf uw winterviooltjes uit!

Geniet ook in de winter van tuinplanten

Heeft u al een favoriete winterbloeier uitgekozen of staat uw ideale tuinplant er niet tussen? Geen probleem, kom langs in ons tuincentrum in Maarssen en bekijk ons assortiment winterse tuinplanten. Onze medewerkers zijn altijd bereid om de juiste tuinplant voor u te vinden. Samen komen we de winter door!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Moestuinieren in januari

Liefhebbers van zelfgekweekte groenten en kruiden kunnen het hele jaar wel ergens mee aan de slag, zowel binnen als buiten.

Lees meer...
De 5 Glazen Tulp-winnaars van 2020

Royal FloraHolland, de coöperatie van kwekers die met vier veilinglocaties, waaronder de veiling in Aalsmeer, ‘de internationale marktplaats voor bloemen en planten’ vormt, bekroont de winnaars van de meest geslaagde marktintroducties met een Glazen Tulp.

Lees meer...
Top 7 trendy kamerplanten voor 2020

Groen in huis is hipper dan hip! Welke kamerplanten zijn dit jaar helemaal 'je van het'?

Lees meer...
Nationale Tulpendag 2020

Kerstmis is nog maar net achter de rug, maar we kunnen ons hart nu al ophalen aan bloeiende voorjaarsbollen in alle soorten, maten, kleuren en geuren.

Lees meer...