Kleurrijke tuinplanten voor in de winter

Het is weer nat, koud en guur buiten. De winter maakt zijn intrede, dat betekent dat de tuinen over het algemeen een stuk minder kleurrijk zijn. Althans, dat hoeft niet het geval te zijn. Wist u dat er ook tuinplanten zijn die juist tijdens de koude wintermaanden prachtige kleuren geven en bloeien ondanks de vorst? Wij hebben een top-3 winterbloeiers voor u klaargezet.

Top-3 Winterbloeiers bij Tuincentrum Vechtweelde

  • 1. Winterheide

Winterheide - Vechtweelde

De bloemetjes van de winterheide zijn een echte eyecatcher als het om kleur in uw wintertuin gaat. De bloemen van de winterheide zijn er in verschillende paarstinten, roze kleuren en komen ook voor in het wit. U kunt deze winterbloeier in zowel een pot als in de volle grond planten. De plant wordt ongeveer 30cm hoog en houdt van een winterzonnige plek. Haal nu uw winterheide bij Tuincentrum Vechtweelde en breng kleur in uw tuin of balkon!

  • 2. Helleborus

Helleborus - Vechtweelde

De Helleborus is ook wel bekend onder de naam 'kerstroosje.' Dit omdat de beeldige bloemen rondom kerst uitkomen. Dit ijzersterke plantje overwintert gemakkelijk tijdens vrieskou doordat de Helleborus het vocht tijdelijk uit de bloemen haalt en dan weer terugstraalt tijdens het dooien. Zo behoudt de kerstroos de hele winter zijn prachtige kleuren. Wilt u ook prachtige kerstkleuren in uw tuin? Koop de Helleborus bij Tuincentrum Vechtweelde.

  • 3. Winterviooltjes

Winterviooltjes - Vechtweelde

Ook tijdens de winter kunt u genieten van de oneindig mooie winterkleuren van viooltjes. Als het buiten vriest laten ze wellicht even hun kopje hangen, maar geen paniek. Als het zonnetje weer doorbreekt, laten de winterviooltjes hun vrolijke, kleurrijke kopjes weer geweldig stralen. Plant de winterviooltjes gezellig bij elkaar in een bak of plant ze in de volle grond. Er zijn veel soorten kleuren winterviooltjes, van gezellig geel, tot prachtig paars en maagdelijk wit. Kom langs in ons tuincentrum in Maarssen en kies zelf uw winterviooltjes uit!

Geniet ook in de winter van tuinplanten

Heeft u al een favoriete winterbloeier uitgekozen of staat uw ideale tuinplant er niet tussen? Geen probleem, kom langs in ons tuincentrum in Maarssen en bekijk ons assortiment winterse tuinplanten. Onze medewerkers zijn altijd bereid om de juiste tuinplant voor u te vinden. Samen komen we de winter door!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vaste planten combineren

Creëer een beeldige border met de vaste planten van Vechtweelde. Bij ons vindt u nog steeds genoeg tuinplanten voor in de tuin. Gedurende de zomer lijkt het altijd of het groeiseizoen een beetje ophoudt, maar niets is minder waar. Tuincentrum Vechtweelde heeft een tuinplantenassortiment barstensvol kleur en geur voor in de tuin. Kies uit onze meerjarige planten en geniet jaar na jaar van een gekleurde border. Benieuwd welke vaste planten u kunt combineren? Lees snel verder.

Lees meer...
Tuincafé terras geopend!

Heeft u ons Tuincafé terras al bezocht? We hebben afgelopen weekend weer heerlijk mogen genieten van het mooie weer. Ons Tuincafé terras is dé plek voor een lekker kopje koffi of ijskoude cola in de zon. Ons terras is gezellig ingericht met tafels voor 2, 4 of 6 personen. De parasols bieden voldoende schaduw en de planten op tafel zijn uiteraard ook in ons tuincentrum te koop. Ons enthousiaste team bedient u aan tafel en brengt u de lekkerste snacks, lekkernijen en drankjes. Ons Tuincafé is elke dag geopend. 

Lees meer...
Vakantie met de kinderen in eigen tuin

Het zonnetje schijnt, de vogels fluiten, de bijen zoemen en de bloemen bloeien. Veel mensen blijven dit jaar thuis vanwege bekende redenen, maar het is helemaal geen ramp om vakantie in eigen land te vieren.

Lees meer...
Lavendel: tuinplant van dit moment

Wie houdt er nu niet van lavendel? Het heerlijk geurende kruid bezorgt je meteen een vakantiegevoel, want het doet denken aan zonnige mediterrane landen, zoals Frankrijk.

Lees meer...