Bloeiende kamerplanten

Kamerplanten bestaan in allerlei verschillende soorten. Bloeiende kamerplanten zorgen niet alleen voor een mooie groene kleur in uw huis, maar ze brengen meestal ook een prachtige bloeiende bloem met zich mee. De bloemen van bloeiende kamerplanten zijn trouwens niet altijd bloemen, soms zijn het bladern die prachtige kleuren als rood, roze, paars aannemen. Wij hebben diverse bloeiende kamerplanten in ons tuincentrum in Maarssen. Bent u op zoek naar een bloeiende kamerplant die weinig onderhoud eist? Of vindt u het niet erg om uw bloeiende kamerplant geregeld water te geven? Voor elke soort kamerplant eigenaar heeft Tuincentrum Vechtweelde in Maarssen de geschikte bloeiende kamerplant. Ontdek ons assortiment en geef een kamerplant cadeau aan een ander of aan uzelf.

Vrolijke, bloeiende kamerplanten

Bent u op zoek naar een kamerplant met een opvallende kleur? Leest u dan snel verder welke drie bloeiende kamerplanten wij voor u uitlichten. Deze bloeiende kamerplanten zijn niet alleen mooi, ze brengen uw huis tot leven en zorgen ervoor dat uw interieur straalt! Onze favoriete bloeiende kamerplanten van dit moment zijn:

1. Flamingoplant

Flamingoplant bloeiende kamerplant - Vechtweelde

De originele naam is Anthurium maar wij noemen deze bloeiende rakker gewoon de flamingoplant. Deze plant dankt zijn bijnaam aan het feit dat de bloemen van de plant op flamingokoppen lijken. De plant bestaat uit schutbladeren met een soort van laklaag die prachtig glimmen. De bloemen van de flamingoplant komen voor in onder andere rood, roze en wit. Wij houden van deze plant omdat deze makkelijk te onderhouden is. De plant komt oorspronkelijk uit de tropen, hij vindt het dus fijn om zeker in de winter zo af en toe een sproeibeurt te krijgen en houdt van plantenvoeding. Vind uw geschikte flamingoplant bij ons tuincentrum in Maarssen.

2. Lepelplant

Lepelplant bloeiende kamerplant - Vechtweelde

De lepelplant is een van de bekendste bloeiende kamerplanten in Nederland. De officiële naam van de Lepelplant, Spathiphyllum, is afgeleid van de Griekse woorden voor kolfschede en blad. De lepelplant is door de NASA Clean Air Study uitgeroepen tot bovengemiddeld luchtzuiverend. Bent u dus op zoek naar een bloeiende kamerplant die ook nog eens de lucht zuivert? Dan is de lepelplant de juiste keus! Zet de lepelplant op een lichte standplaats en geef de plant regelmatig lauw water. Ook de lepelplant houdt ervan om besproeid te worden, met zijn tropische karakte kun je deze bloeiende kamerplant niet genoeg aandacht en liefde geven. Ga ervoor!

3. Bromelia

Bromelia bloeiende kamerplant - VechtweeldeMisschien wel één van de kleurrijkste bloeiende kamerplanten in ons tuincentrum: de Bromelia. Met zijn prachtig groene bladeren en de opvallende gekleurde 'koker' aan de top van de plant, verdient deze plant zeker een plekje in onze top-3. De Bromelia verbruikt weinig water, als u deze plant één keer in de twee weken water geeft, doet u dit dan in de kelk van de plant, hierdoor wordt het water geleidelijk verdeeld en voorkomt u natte wortels. Ook de Bromelia houdt ervan om besproeid te worden. De plant slaat het water op in de bloem, hierdoor blijft de bloem gedurende 3 tot 6 maanden mooi van kleur. De bloem bloeit helaas maar een keer en zal ook niet meer terugkomen. Maar dat moet geen reden zijn om deze eye-catcher geen plekje in uw huis te gunnen!

4. Orchidee

Orchidee bloeiende kamerplant - OrchideeEén van de bekendste bloeiende kamerplanten. En dat is niet voor niets. De orchidee komt namelijk in alle denkbare kleuren voor. Van felroze tot zalmkleurig, de orchidee past in elk interieur en fleurt uw huiskamer, slaapkamer of werkkamer hoe dan ook op. De orchidee is veilig voor huisdieren, de plant is niet giftig. Omdat de orchidee harde bladeren en stevige bloemen heeft, is de orchidee niet aantrekkelijk voor insecten en kan deze worden geteeld met minimale bestrijdingsmiddelen. Dit maakt de orchidee een van de schoonst gekweekte woonplanten!De orchidee bloeit ongeveer acht weken en komt weer terug na terugknippen.