Ons tuincentrum is helaas gesloten t/m 9 februari 2021

Campanula Ambella

Campanula Ambella

Hooggebergtes hebben we hier in Nederland niet. Planten uit berggebieden echter wel. De Campanula is hier een mooi voorbeeld van. De Campanula komt van oorsprong uit de berggebieden van het noordelijk halfrond. In Europa kan je ze als grote pol of als enkel plantje vinden in berggebieden als de Karpaten, de Pyreneeën en de Alpen. Verder ook in landen als Bosnië, Hongarije, Roemenie en Tsjechië.

Campanula komt van het woord campa. Campa is latijn voor “klokje”. Daarom wordt de Campanula ook wel “klokjesbloem” genoemd. Ook de naam Ambella komt van het woord bel of klokje, precies zoals de bloem van de Ambella er uit ziet; als een klokje. Daarnaast staat het woord “bella” natuurlijk voor mooi, precies wat de Campanula Ambella is.

De Campanula of klokjesbloem is een ideale plant voor zowel binnen in de huiskamer als buiten op het terras. De Campanula Ambella is veelzijdig en kan op allerlei manieren gebruikt worden om uw tuin of balkon op te fleuren. Denk daarbij aan het planten in uw borders, het maken van mooie hanging baskets of het opmaken van mooie potten voor op uw terras of tuintafel. Welke mogelijkheid u ook kiest, de Campanula zorgt zeker voor een schitterende bloemenzee. Zowel de paarse als de witte Campanula zijn schitterend als je er een paar bij elkaar in 1 pot zet, maar durf ook zeker eens de twee kleuren te combineren.

De Campanula Ambella is winterhard, ook als ze binnen heeft gestaan kan ze na de bloei buiten in de volle grond geplaatst worden. De plant staat bekend door haar lange bloeiduur. Als u echt goed voor haar zorgt, bloeit ze misschien wel drie keer! De Campanula is leverbaar in de kleuren wit en paars. De Campanula heeft drie à vier maal per week water nodig en bij veel zon bij voorkeur iedere dag. De bloeitijd van de Campanula binnenshuis is 2 tot 3 weken. Buiten is dat ruim 6 weken. 
De Campanula Ambella bloeit van het vroege voorjaar tot de late nazomer. Voor een goede doorbloei is het noodzakelijk de oude ranken regelmatig te verwijderen. U kunt deze eenvoudig met de hand afbreken. 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
IJsheiligen: kuip- en potplanten verzorgen

Je hebt er vast wel eens van gehoord: IJsheiligen. Wist je dat je daarna echt de bloemetjes buiten kunt zetten? Ons tuincentrum legt uit hoe dit zit en hoe je dat doet.

Lees meer...